Ofte Stillede Spørgsmål

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får hos V.Meyer

  • Kan jeg se tagstenene på et rigtigt hus?

    Skulle du have brug for et tag der er lagt med netop den tegltagsten som du ønsker, er du velkommen til at kontakte V.Meyer A/S. V.Meyer vil være behjælpelig med en reference liste på netop den tagsten du ønsker at se i dit lokale område.

    Kan du kontakte os.

  • Hvor finder jeg en udstilling?

    Du finder en mindre udstilling af prøvetagsten hos din lokale tømmerhandel. Hvis du er i tvivl om din lokale tømmerhandel har sådanne udstilling er du altid velkommen til at kontakte V.Meyer A/S som kan være behjælpelig med at finde en udstilling i nærheden af dig.

  • Kan jeg bestille en vareprøve?

    Ja, du er meget velkommen til at bestille én eller flere prøve teglsten hos V.Meyer. Du kan gøre dette direkte under det enkelte produkt, her på siden.

    Du kan også kontakte din lokale tømmer handler som ligeledes vil være behjælpelig med at fremskaffe prøver til dig.

  • Hvor kan jeg købe V.Meyer A/S tagsten?

    Vi råder altid til at tage kontakt til en professionel håndværker omkring oplægning af et nyt tegltag. Såfremt du selv ønsker at købe tagsten eller yderligere hjælp omkring materialer til dit nye tag, råder vi dig til at kontakte din lokale tømmerhandel.

  • Hvad er forskellen på de forskellige overflader?

    Almindelige tagsten

    Almindelige tagsten er baseret på én og samme veldefinerede lerblanding og brændt ved ca. 1.000° C. De er ikke overfladebehandlede, og overfladen er diffusionsåben og fremtræder mat.

    Ofte betegnes denne orderflade som naturrød.

     

    Blådæmpede tagsten

    Blådæmpede tagstens særlige farve fremkommer ved at brænde den almindelige tagsten én ekstra gang i en særlig ovn (klokkeovn) uden tilførsel af ilt. I denne proces ændrer lermaterialet farve, og røde sten bliver blåsorte. Overfladen er diffusionsåben og fremtræder mat.

     

    Engoberede tagsten

    Ved engobering skelnes mellem to typer overflader. Fælles for begge typer er, at behandlingen påføres den ubrændte, tørrede tagsten (skærven), der efterfølgende brændes ved ca. 1.000° C.

     

    Naturengobering

    Ved naturengobering – i daglig tale engobering – påføres overfladen af de ubrændte tagsten et fint malet teglmel, der er opslemmet i vand og tilsat farve i form af mineraler, f.eks. jernoxyd. Overfladen forbliver diffusionsåben og fremtræder mat.

     

    Ædelengobering

    Ædelengobering – også kaldet sinterengobering – kan betegnes som en matglasur. Ved fremstillingen tilsættes glasbestanddele til naturengoben, som påføres de ubrændte, tørrede sten. De visuelle og tekniske egenskaber ligger mellem naturengobering og højglansglasurer. Det vil sige, at overfladen er delvis diffusionsåben og silkemat.

     

    Glaserede tagsten

    Glasur består af kvarts (en bestanddel i glas) og farvepigment. Glasering kan udføres på to forskellige måder. En, hvor glasuren påføres ubrændte, tørrede tagsten, der herefter brændes ved ca. 1.000° C. Samt en anden, hvor glasuren påføres færdigbrændte tagsten, der herefter atter brændes ved ca. 1.000° C.

    Glasur danner en diffusionstæt, blank overflade med højglans.

  • Må jeg selv lægge mit nye tag?

    Der er ingen regler for, at det skal være en professionel håndværker, som skifter taget på dit hus. Men at gøre det selv er ikke altid en god løsning. Laver du fejl, kan du få vandskader efterfulgt af råd og svamp.

    Du må gerne selv skifte dit tag. Men det er vigtigt at pointere, at et tagprojekt er et stort og kompliceret projekt, som, hvis du gør det selv, tager en hel sommerferie eller rigtig mange weekender. Og så kræver det, at du ved, hvad du gør, for det er vigtigt, at taget er helt i orden. Konsekvenserne kan nemlig være store, hvis taget ikke er lavet korrekt. Der kan komme problemer med fugt, hvis taget ikke er lavet ordentligt. Det kan både være fugt i selve tagkonstruktionen eller fugt, der giver problemer med husets indeklima generelt. De mest almindelige fejl på et tag, er eks. forkert udført skotrende og rygning samt forkert inddækning ved skorsten, tagvinduer og andre gennembrydninger i taget. Det er fejl, der kan medføre vandskader med råd og skimmelsvamp til følge.

  • Hvad betyder ”glansværdi” oplyst på en tagsten?

    Glansværdien er en opmålingsparameter for Lysrefleksion. Malingens/overfladens glans går i en skala fra 0 til 100. Lave tal er matte malinger/overflader og høje tal er blanke.

    Skala for glans

    Helmat: 0 – 5
    Mat: 5 – 10
    Halvmat: 10 – 30
    Halvblank: 30 – 60
    Blank: 60 – 90
    Helblank: 90 – 100

    På alle V.Meyer tagsten vil der stå oplyst hvor stor en glansværdi den pågældende tagsten har. Såfremt du ønsker yderligere materiale eller glansrapporten omkring dette, er du meget velkommen til at kontakte os.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Stil dit spørgsmål direkte til os med formularen herunder, og vi vil give dig et svar hurtigst muligt.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.